background ringen

Mike Duijvelaar Bruidsfotografie

  /  Bruiloft   /  Welke apparatuur gebruik ik
d750 sigma 70-200

Elke fotograaf heeft zijn of haar voorkeur voor de apparatuur die hij of zij gebruikt in bruidsfotografie

Mijn voorkeur ligt al jaren bij Nikon. Ik kan lezen in schrijven met de instellingen en de voor mij liggen de camera’s van Nikon het prettigst in de hand. Op een bruiloft wil je gewoon niet hebben dat je loopt te rotzooien met je camera’s.

Ik werk altijd met 2 camera’s, waarbij elke camera plus lens zijn eigen doel heeft.

Nikon d750

Een allround fullframe camera die mij nooit in de steek laat. Goed in alle lichtomstandigheden. Deze camera gebruik ik eigenlijk altijd in combinatie met een zoom lens, de Sigma 70-200. 

Hierdoor kan ik op een goede afstand van het bruidspaar foto’s maken zonder dat ze het idee hebben, dat de camera direct op hun gericht is. Vooral ook erg handig om in het begin aan elkaar te wennen. Het is ook niet niks om de hele dag een camera op je gericht te hebben.

Nikon Z6ii

De nieuwste generaties van camera zijn nog meer digitaal dan ooit. Deze camera is lichter, sneller en vooral stiller dan de oude spiegelreflex camera. Erg prettig als je van dichtbij of tijdens de ceremonie foto’s aan het maken bent. Deze camera gebruik ik vast met de Nikon Z 24-70, een lens voor close-up fotografie zoals de ringen tijdens de ceremonie of de openingsdans

Naast de boven genoemde lenzen gebruik ik nog 2 andere lenzen voor speciale momenten.

Sigma 105mm macro

Deze lens gebruik ik altijd voor de detail foto’s met de ringen, de bruidstaart en eventueel accessoires zoals manchetknopen. Dit geeft een heel mooi effect en de kleinste details zijn zichtbaar

Nikon Z 14-30

Dit is een groothoek lens, waarbij je mooi vergezichten kan maken met het bruidspaar op de achtergrond of juist voorgrond, maar ook tijdens het feest tussen de feestende gasten hele leuk effecten kan maken.

Flitsers

Voor de momenten dat er weinig licht is of juist te veel licht, gebruik ik meerder flitsers van Godox die ik vanaf mijn camera kan bedienen. Denk hierbij aan zonsondergang foto’s met het bruidspaar.

Magmod

Voor die speciale effecten met flitsers, zoals kleuren licht gebruik ik het systeem van Magmod. Magmod is flexibel en snel te verwisselen.

De camera maakt niet de foto’s, maar degene achter de camera. Maar de juiste apparatuur werkt zeker mee.

Kort samengevat. Voor verschillende situaties verschillende mogelijkheden. Ik ben voorbereid op in elke omstandigheden te kunnen fotograferen met mijn apparatuur.

nikon z6ii nikon z 24-70 f4
nikon z 14-30 f4
godox flitsers
macro fotografie sigma 105mm

@mikeduijvelaarfotografie

Close
m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com