background ringen

Mike Duijvelaar Bruidsfotografie

  /  Bruiloft   /  Gesprek bruidspaar en tips bruidsfotografie
Gesprek bruidspaar en tips bruidsfotografie

Gesprek bruidspaar en tips bruidsfotografie, hoe ga ik daar mee om en waarom vind ik dat zo belangrijk.

Het eerste gesprek met het bruidspaar zal ik altijd bij hun thuis of bij mij thuis doen omdat ik het gevoel bij elkaar het allerbelangrijkste vindt. Van beide kanten moet er de juiste klik zijn en als je via een online medium elkaar spreek ontbreekt vaak het gevoel. Eerlijk gezegd doe ik alle gesprekken het liefst bij elkaar.

In mijn blog werkwijze vertel ik als een beetje welke contact momenten er zijn, maar welke informatie is nou belangrijk om te weten te komen van beide kanten tijdens het eerste gesprek.

Tijdens het gesprek wil het bruidspaar natuurlijk weten wie ik ben en niet alleen wie de fotograaf is en dat geldt ook andersom. Ik wil wat meer achtergrond leren kennen van het bruidspaar zodat ik met hun mee kan denken over de invullen van bijvoorbeeld de fotoreportage. Wat zijn hun kernwaarden, is er iets speciaals in hun cultuur, wat betekenen de familieleden en getuigen voor hun, zijn enkele voorbeelden.

We lopen samen de dag door, wanneer moet ik starten en tot hoe laat moet ik aanwezig zijn. Welke onderdelen van de trouwdag zijn het belangrijkste? Waar gaat alles plaatsvinden, hoeveel gasten komen er en wanneer komt de bruidstaart.

Wilt het bruidspaar trouwfoto’s met familieleden, kinderen en getuigen. En in welke vorm. Denk hierbij aan alleen met ouders, alleen met schoonouders, opa’s en oma’s etc.

Ik zal ook altijd voorbeeld trouwalbums meenemen, zodat er al een beeld is wat er mogelijk is, terwijl dit pas besloten hoeft te worden na de bruiloft zelf.

Ook vragen over welke opties zijn er met een 2e fotograaf of een videograaf zal besproken worden.

Na het gesprek zal ik alle informatie gebruiken om een juiste offerte op te stellen inclusief de mogelijke opties. tevens zal ik altijd een begeleidende mail sturen, waarin ik de trouwdag, zoals besproken, in tijdsblokken terugkoppel. Dit om een check te doen of de informatie die ik heb gekregen, goed heb begrepen.

Welke tips deel ik vanuit mijn ervaring als professionele bruidsfotograaf

Eén van de belangrijkste tips die ik altijd geef is, dat het bruidspaar van elkaar moet kunnen genieten tijdens hun trouwdag. En dus neem de tijd voor dingen, trek je soms terug, want de hele dag zijn er mensen om jullie heen.

Een voorbeeld is voor en na de ceremonie, daar heb je altijd even de tijd om apart van de rest, zelfs zonder fotograaf, van elkaar te genieten.

Een andere tip is, dat ik altijd de fotoreportage na de huwelijksvoltrekking zou adviseren. Dit kan natuurlijk niet altijd, maar de zogenaamde roze wolk nadat je getrouwd bent, zie je echt terug in de trouwfoto’s.

Ik laat het bruidspaar ook altijd nadenken over back-up locaties voor de fotoreportage als bijvoorbeeld het weer anders is dan verwacht. Dus een buiten en binnen locatie.

Ervaringen met elkaar delen, kijken of de klik er is, met als doel genieten van de trouwdag

Kort samengevat. Het gesprek en de tips, dragen bij aan een mooie ontspannen invulling van jullie trouwdag

Gesprek bruidspaar en tips bruidsfotografie
Gesprek bruidspaar en tips bruidsfotografie
Gesprek bruidspaar en tips bruidsfotografie

@mikeduijvelaarfotografie

Close
m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com